Patlidzan sa mlevenim mesom



Patlidzan sa mlevenim mesom

Sastojci i objasnjenje

1 patlidzan 50g slanine 100g sira kackavalja 1 paradajz manji 200g mlevenog mesa Malo ulja Kasikica suvog zacina Izdubiti patlidzan i sitno ga iseckati, iseckati sitno slaninu i paradajz. Na malo ulja prodinstati 5 minuta mleveno meso dodati seckani patlidzan i dinstati 10tak minuta dodati kasikicu suvog zacina. Kad je gotovo smesu sipati po izdubljenom patlidzanu. Gore posuti prvo slaninu pa kackavalj i na kraju iseckani paradajz. Staviti u rernu na 200 ili 220 zavisi kako vam greje rerna i pecite pola sata. Prijatno!




Patlidzan je povrce koje potice iz Indije na sanskritu postoji cak 30 razlicitih reci za patlidzan. Kada spremate patlidzan isecite ga i ostavite da odstoji sat vremena a kad ga przite stavite ga na ubruse da upiju visak masnoce.


Коментари