Kupus je povrce koje je pored krompira i pasulja osnova nase kuhinje. Kupus se koristi i kao hrana i kao lek. Verovatno se secate da su nase bake stavljale listove kupusa na nasa prsa kada smo imali problema sa kasljem. Kupus je pravi melem za ceo organizam. Kupus ima malu kalorijsku vrednost i zato se preporucuje osobama koje zele da smrsaju. Iako je kupus bogat celulozom koja podstice varanje kod nekih osoba kupus izaziva nadutost narocito kupus kuvan u vodi oni bi u kuvani kupus trebali dodati kim.
Sargarepa je isto povrce koje cesto koristimo u nasoj kuhinji a preporuka je da trebamo pojesti bar jednu dnevno zbog mnogih blagotvornih dejstava na nas organizam. Pre svega popravlja vid, stiti od karcinoma, sprecava razvoj kardiovaskularnih problema, stiti zdravlje jetre, cuva kozu, poboljsava varenje,regulise nivo secera u krvi.
Ovo su dovoljni jrazlozi da si spremite jednu zdravu vitaminsku salatu i obradujete svoj organizam.
Priprema salte je jednostavna cetvrt glavice kupusa i jednu sargarepu naribajte na rende zacinite sa dve kasike jabukovog sirceta jednom kasikom ulja i pola kasikice soli.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар