Zapecene Sljive


Zapecene sljive

Potrebno je:

500g sljiva Dve kasike brasna 2 Kasike ulja Solja vode Dve kasike secera
Sljive oprati i ocistiti od kostica, ociscene sljive umociti u brasno i slagati u posudu za pecenje. Napraviti laganu zaprsku od dve kasike ulja i jedne kasike brasna. Zaprsku preliti po sljivama i onda ih staviti u rernu da se zapeku na 180 ili 200 stepeni pola sata. Pred kraj pecenja napraviti serbe od jedne soljice vode i dve kasike secera i serbe preliti preko sljiva vratiti u ugasenu rernu na jos 5 minuta. Sljive su gotove, jedu se skroz prohladjene.



Sljive pripadaju rodu Prunus iz porodice ruza postoji preko 2000 vrsta sljiva. Kod nas je sljiva tradicionalna vocka pa zaboravljamo njena lekovita antioksidativna svojstva.Odlicna je za probavu a kod nas se najcesce konzumira kao sljivovica 😄




Коментари