Najbolje Meso Za Supu, Juneca Supa Sa Knedlama


Juneca supa sa knedlama

Potrebno je:

300g juneceg mesa
3 sargareoe
1 persun
1 pastrnak
1/2 srednjeg celera
persunov list
1 crveni luk
sol
suvi zacin

Za knedle je potrebno:

1 jaje
4 do 5 kasika griza
sol

Priprema:

Junece meso od vrata ili rebara a moze i pauflek se stavi u hladnu vodu zajedno sa povrcem sargarepa, persun, pastrnak i celer i persunov list. Crveni luk presecete i proprzite sa jedne strane na ringli da zamirise i dodate ga u meso i povrce. Supu kuvate na laganoj vatri u polupokrivenoj posudi sat i po.
Posolite jednom kasikicom soli. Kad je gotova supu ili procedite ili kasikom izvadite luk i persunov list, mozete i izvaditi sve povrce i meso, ako kuvano meso posluzujete samo ili ga iseckajte i posluzite sa supom. Kad ste procedili supu zakuvajte tako sto dodajete dve kasikice suvog zacina i stavljate kasikom knedle. Knedle kuvate jos 5 do 10 minuta.
Knedle pravite tako sto umutite jedno jaje i 4 do 5 kasika griza i na vrh kasikice soli. Smesa ne treba biti ni previse retka a ni previse gusta.




Коментари